keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Special post : K A R N E V A L

 photo karneval5_zps09350414.jpg

 photo karneval4_zps431de89d.jpg
Saksassa kuviin tunkee porukkaa kun ne on humalassa :D Niinkun tää Puuhapete tässä

 photo 5669ff73-e986-4dc8-b534-2effa663fe32_zps4ead3f88.jpg

Vihdoin sain aikaseksi laittaa näitä Karneval-kuvia ! Anteeksi, että nää tulee näin myöhässä, Karnevalhan oli siis jo helmikuun alussa....

Nää kuvat on torstailta, lauantailta ja maanantailta, eli niiltä päiviltä kun me oltiin siis juhlimassa. Mä sain kivasti perjantain vapaaksi ja hyvä niin, kun tää torstai oli ihan ehdottomasti paras päivä. Karneval on siis Saksassa ihan JÄRJETTÖMÄN ISO juttu, suurin bailutapahtuma koko vuonna. Suomessa vois verrata tätä vaikka Juhannukseen, mutta kertoimella 10. Karnevalhan kestää (ne periaatteessa se alkaa 11.11 klo 11.11) normaalisti viikon, torstaista seuraavaan keskiviikkoon. Düsseldorfissa ja Kölnissä Karneval on varmaan isoin juttu koko Saksassa ja Düsseldorf ja Köln on kun Suomi ja Ruotsi tai Rauma ja Pori niin voi kuvitella millanen kilpailuhenki ja henkeen-ja-vereen-kannattajat on liikkeellä.
 photo d14a20de-74c6-4b56-aba3-b6a23f443836_zps996b27dc.jpg

 photo 028436de-ca32-4337-99b6-fcdc057c340f_zps480d85b2.jpg

 photo karneval3_zpsb7e05712.jpg

  photo 1d290b87-c20c-4447-8234-7301e070d73d_zps73609267.jpg

Karnevaleissa kaikki ihmiset pukeutuu, pikkulapsesta isovanhempaan asti. Alunperin käytettiin kuulemma jotaan ruudullisia pellepukuja, mutta nyt pukeudut ihan miten vaan. Mä olin niinkun kuvista huomaa, ekana päivänä noita, lauantaina sellanen ihme "kevättyttö" ja maanantaina iki-ihana jääkarhu. Pukeutua voi myös ihan miksi haluaa, laittaa jättikokoset aurinkolasit, vihreet tekoripset ja punasen palloperuukin, siis oikeesti ihan mitä vaan. Suomeks sanottuna Karneval on viikon kestävä juhlintaputki, jollon soi saksalaiset humppalaulut. Oltiin vähän et mitäs hittoa, kun kuultiin tästä musiikkipuolesta, mut kyllä kaikki siellä parin oluen jälkeen laulaa mukana ja osaa kaikki sanat (paitsi minä joka opin vaan tosta "Hol das Lasso raus"-laulusta kertosäkeen). Altstadissa oli myös lasipullokielto, jokapaikassa oli järjestyksenvalvojat, jotka kävi laukut läpi ja sitten sai noita muovituoppeja joihin kaatoi juomansa.

Itse Karnevalista sen verran, että torstai eli Altweibertag on yks tärkeimmistä ja toinen on maanantai joka on vapaapäivä Saksassa eli Rosenmontag (oli muuten sama päivä, kun paavi sanoi eroavansa :D), jolloin lähes jokaisessa kaupungissa on Rosenmontagzug, eli järjettömän iso kulkue. Kölnissä on se kuuluisin ja Düsselissäkin sen pituus oli yli 5km.

Mulla oli ihan paras muuten toi jääkarhu-puku, kun Karneval nyt on helmikuun alussa, niin meilläkin oli aika kylmä... Ja se maanantai kun ollaan kattomassa niitä kulkueita ni parhaillaan täristään ulkona joku neljä tuntia, oletuksena siis että haluaa hyvän paikan. Mulla ei tullu sillon ollenkaan kylmä, kun taas Lilla ja Niki tärisi ihan täysillä. Että kannattaa miettiä ne pukuvalinnat tarkkaan ellei istu sisällä kokoaikaa, mutta siinäkin on se ongelma, että JOKAIKINEN BAARI on täynnä. Meillä kävi sinänsä hyvä tuuri, että lauantaina jaksettiin jonottaa meiän kantapaikkaan joku 20 minuuttia, mutta muuten me luovutettiin ihan suosiolla ja mentiin vähän sivummalle yhteen espanjalaiseen ravintolaan ja torstaina yhteen vietnamilaiseen pikaruokapaikkaan, mihin ihmiset ei mee, kun kukaan ei tiedä oikeen, että niillä voi istua siellä sisällä ja se on oikeesti aika chic-paikka.

Yks mitä ei päästy kokeilemaan, niin täällä Karnevalien aikaan erityisesti nuoriso ostaa sellasia pakkauksia, missä on vaikka 20 sellasta minipulloa (sisältö on ihan mitä vaan luumilikööreistä Jägermeisteriin), mitkä pitää juoda niin että se pikkunen korkki siitä pullosta (ne on siis shottien kokosia) pitää pitää nenän päällä eikä sitä saa pudottaa. Mä voin vaan kuvitella tän kuinka hauskaa se on :-D No, joku toinen kerta ehkä !

Mutta kaiken kaikkiaan on pakko sanoa, et Karneval lukeutuu
mun Au Pair-vuoden top3-kohokohtiin !
 En ikinä vaihtais tota pois, Karneval kaikkine tunnelmineen oli ihan järjettömän huippua. Se tunnelma ku jokainen on Altstadissa juhlimassa, ja kaikki paikat on ihan täynnä on ihan huikee.

 photo 52b0d604-b19d-4b3f-a840-4ddbd74c3f26_zps983d3f76.jpg

 photo karneval6_zps5e55ffe0.jpg

Translation for Lilla and Niki:

The Karneval with you two girls was A M A Z I N G ! I can't believe still how great it was to spend it like this, even though you two froze completely on Rosenmontag. Karneval includes to my TOP3-list of the best moments of my au pair year ! How about next year in Cologne... ;-)

Maybe you can refresh your memories with the lovely songs....... ;;;;;;-D


 photo 0af4225e-61e7-4111-8716-3a69ab22f959_zps03bbe35e.jpg

Tässä on vielä pari Karneval(humppa)lauluja, näitä vedettiin se viis päivää. Ja siis mistää ei kuulu mitää muuta ku tällästä musiikkia ja ku nuoriso huudattaa toisiaan kaikennäkösillä Düsseldorf-huudoilla. Missää ei sen viikon aikana kuulu yhden ainoaa Rihannan tai Pitbullin hittiä, ei niin missään.

Noi kaks alempaa videota on sitten toisessa on sitä paraatia, että näkee vähän millanen se on. Suurin osa siis niistä paraatissa olevista ihmisistä on vanhempia ihmisiä, kun jokaisella kaupungilla on sellanen Karneval-lautakunta (?) Koko näihin kerkaloihin käytetään ihan JÄRJETTÖMÄT summat rahaa, kaikki vaatteet, karkit mitä heitellään (seisottiin itte varmaa 10 metriä siitä kulkueesta ja silti saatiin karkkeja) sekä se kaikki oheiskama, levyjä, pehmoleluja ja nähtiimpä yks purjokin.  Toinen video on jonkun nuorisoporukan kuvaama, vaikka meiän Karneval ei ihan noin hurja ollu, mutta siitä käy hyvin ilmi, mitä se oikeasti on. Ei niitä kannata kokonaan kattoa, joku pätkä ni saa idean mistä mä puhun.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti